Presentationsakademin | Workshops och föreläsningar
22269
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22269,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,menu-animation-underline-bottom,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Workshops och föreläsningar

Workshops

Workshops i konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer

Det händer något när vi ser saker ur nya perspektiv. Jag älskar att underlätta den utvecklingen. Vi provtänker och spånar idéer tillsammans med syfte att göra en mental förflyttning.

Du kan boka mig för workshops individuellt eller i grupp. Du väljer om vi ska fokusera på innehållet, på dig som person eller på ditt framträdande.

 

Allmänna tips som du hittar på nätet, i böcker och hör på föreläsningar om hur man gör bra presentationer är bra för att få inspiration men tipsen blir just allmänna. När du sen ska göra en presentation på egen hand är det lätt att falla tillbaka i gamla hjulspår och inte veta riktigt hur du ska applicera dina nya idéer. Med en workshop blir kunskaperna mer användbara och dessutom bestående eftersom lär dig bara det du har nytta av och du arbetar med ditt eget material. Även om du är en van talare kan det vara skönt att bolla idéer med någon.

Workshop om innehållet

Jag älskar stories! Vill du ha hjälp att hitta din story? Den som du ska berätta istället för att rabbla fakta när du presenterar dig själv eller ditt företag/projekt. Den som gör att du trollbinder din publik. Den som egentligen handlar om vem du ÄR istället för vad du GÖR. Den som gör att du förmedlar ditt budskap med en lyskraft och en energi som ingen kan motstå.

 

Vi jobbar med min egenutvecklade workshopmetod. Vi planerar din presentation tillsammans och tar fram kreativa idéer som gör presentationen intressant för mottagarna.

 

Några av frågorna vi jobbar med är:

 • Vilket budskap är viktigast att mottagarna förstår?
 • Vilket budskap fångar publikens intresse?
 • Hur får du rätt kunskapsnivå i presentationen?
 • Om något är svårt att förklara, hur ska du göra det?
 • Hur får du en röd tråd i presentationen?
 • Hur förbereder du svar på publikens frågor?
 • Vad behöver förstärkas av presentationsbilder och/eller rekvisita?
 • Vad ska berättas och vad ska delas ut som dokumentation?
 • Hur gör du bra presentationsbilder?
BOKA WORKSHOP

Workshop om framförandet

I en workshop om ditt framförande har vi fokus på hur du levererar din presentation. Också här handlar det om mottagarna, dina gäster. Hur använder du ögonen, rösten, kroppen och rummet? Vilka är dina naturliga styrkor som presentatör? Och vad kan du bygga ut med när du vill växa och ta nästa steg som presentatör? Vi testar, tränar och får feedback – med målet att lyfta dig och din presentation till nästa nivå.

 

Ur innehållet:

 • Panik – eller äntligen dags!
 • Scenen är min – men hur använder jag den?
 • De sitter bara där och tittar – är publiken med mig?
 • Hjälp! Mina händer vill ner i fickorna hela tiden.
 • Så fick jag applåder som avslutning
BOKA WORKSHOP

Specialworkshop för reklambyråer

ATT ÖVERLISTA POWERPOINT

Under mina 25 år som presentationscoach har jag stött på ett oräkneligt antal byråer som helst av allt önskar sig en fall-lucka i golvet när kunderna ber dem göra en powerpointpresentation.

 

Jag vet hur man gör för att överlista Powerpoint. Min USP är att jag också jobbar som art director, vilket innebär att jag förstår kreatörernas frustration över att Powerpoint inte tänker som Adobe-programmen.

 

I en praktisk specialworkshop för reklambyråer/kommunikationsbyråer visar jag på konkreta snabba lösningar på hur man kan göra mycket av arbetet i Adobe-programmen och sen bara använda Powerpoint som ”slutstation”.

 

Jag delar också med mig av mina kunskaper om hur annorlunda man behöver tänka för att göra en presentation jämfört med kommunikation i andra kanaler. När man besitter den kunskapen går det att tjäna pengar på presentationer också.

BOKA WORKSHOP

En workshop om det viktigaste – dig

Längtar du efter att vara mer autentisk, men undrar hur du hittar din autenticitet? Känner du dig ibland osäker på vem du är och vad du står för? Då är det här en workshop för dig.

 

Den här workshopen hör egentligen hemma under mina andra verksamhet, Room for flow, men eftersom vi blir utmärkta presentatörer när vi vet vad vi står för, får den vara med här också.

 

När du är dig själv och pratar om det du brinner för förmedlar du ditt budskap med en lyskraft och en energi som ingen kan motstå. Då trollbinder du din omgivning både i jobbet och privat.

 

Känns det inte som att dina presentationer brukar handla om det du brinner för? Inga problem, jag hjälper dig att hitta din genuina drivkraft och överföra den till det du presenterar.

 

Vi jobbar med min egenutvecklade workshopmetod och pratar bland annat om hur du kan jobba med hjälp av den outsinliga energin som din genuina drivkraft ger dig.

BOKA WORKSHOP

Presentationsutbildning

Det här är en presentationsutbildning där du både får lära dig (eller bli påmind om) om presentationers upplägg och innehåll och dessutom hitta din egen lyskraft och energi som ingen publik kan motstå.
Det är ett perfekt utbildningspaket för en grupp presentatörer på samma arbetsplats, men går förstås att genomföra individuellt också. Texten nedan är formulerad för en grupp.

 

Steg 1 – Samling

Vi diskuterar vad ni upplever för problem vid olika presentationstillfällen och vad ni skulle vilja ändra på med ert sätt att presentera. Jag delar med mig av mina berättelser från olika presentatörer jag har stöttat genom åren.

 

Steg 2 – Individuella workshops

Fysiska eller digitala möten med mig och en person i taget. Här handlar det om att hitta sin unika röst. Det finns såklart snabbare sätt att gå presentationskurser men jag lovar att det här egentligen är en genväg till trygga presentatör med fantastisk utstrålning. Det kommer också att minska förberedelsetiden för presentationer i framtiden.

 

Bakgrund: man måste veta vem man är innerst inne för att våga vara sig själv. Enbart inlärda kunskaper eller förmågor kan aldrig skapa en positiv trigger i presentatören. Det är bara när hen kombinerar sina kunskaper med en sann drivkraft och en genuin känsla för vem hen är innerst inne, som hen kan lämna ett bestående intryck. Publiken tror då på varje ord hen säger. Ju mer man hämtar kommunikationen inifrån desto mer autentisk blir rösten. Och desto lättare blir det att prata oförberedd.

 

Bara för att man har hittat sin autentiska röst betyder det inte att man aldrig mer kommer att vara nervös, staka sig, tappa ord eller säga fel. Men eftersom publiken känner äktheten har de överseende med allt sånt. Det kan till och med vara så att en alltför inövad presentation upplevs som tråkig och oengagerad. Det är därför det är så viktigt att se individerna och inte bara lära dem en massa presentationsteknik.

 

Steg 3 – Workshops i grupp – Presentationsinnehåll och presentationsteknik

Gruppindelningen är beroende på vilken typ av presentationer ni brukar hålla. De här workshopparna blir mer som vanliga presentationskurser men även här anpassar jag såklart innehållet efter deltagarna. Men troligt är att det kommer att handla om sånt som de flesta brukar vilja veta mer om, t ex hur man

 • fångar publikens/mottagarnas intresse
 • börjar och slutar presentationen
 • får till den röda tråden
 • förbereder svar på publikens frågor
 • gör presentationen mer intressant
 • hittar huvudbudskapet för målgruppen
 • hittar rätt kunskapsnivå
 • disponerar innehållet
 • gör presentationen lagom långt/kort
 • gör presentationen underhållande
 • gör snygga, informativa bilder
 • får innehållet och/eller tiden att räcka till.

 

Vi tar fram innehållet till en presentation eller förbättrar en befintlig presentation, för det finns ju inget värre än att gå på kurs och bara lära sig allmänna kunskaper och sen ändå inte veta hur man applicerar kunskaperna på sin egen presentation. Vi jobbar tillsammans fram en budskapsformulering och en “hisspresentation” som ni kan använda i alla era kommunikationskanaler om ni vill. Resultatet kommer att göra att det i framtiden är lättare att berätta om vilka ni är och vad ni kan göra för kunderna eftersom vi jobbar med att förtydliga det som är unikt med er.

Steg 4 – Praktisk träning av framförandet

Vi tränar både på kortare, mer spontan kommunikation, men även mer förberedd företagspresentation – med och utan bilder.
Mitt mål blir att få er att upptäcka att ni redan är bra presentatörer.

 

Steg 5 – Avslutning

Samling med alla igen för att avsluta utbildningen. Vi pratar igenom hur det har varit, vad alla tyckte och om det är något som är oklart.

 

Bonus

En licens per person av min onlinekurs ”Konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer” för 500 kr per licens. Ordinarie pris: 1495 kr per licens.

I den finns korta inspirationstexter och arbetsblad som användas om och om igen till många presentationer. Där finns också berättelser om presentationer ur verkliga livet och mina kommentarer om varför de blev bra.

 

Tillval – telefonsupport

Presentatörerna får ringa och fråga mig om sina presentationer under sex månader från utbildningens start.

BOKA WORKSHOP

Några ord från kunder

”Jag är alltid intresserad av kreativa idéer till presentationer och tycker att du är störtskön och duktig.”

”Ville bara säga tack för ett härligt möte med bra energi! Du inspirerade mig massor!”

”Bra synpunkter, Lisa. Du är sååå proffsig.”

”Det är så bra för mina kollegor att få sitta ner och gå igenom argumenten med dig. Det gör dem trygga.”

”Tack för workshopen, den var såååå inspirerande!!!”

”Lisas entusiasm smittade av sig och hon är verkligt kunnig i ämnet.”

”Den här workshopen var oerhört värdefull för oss!”

”Tack för insikter i tisdags, Lisa!”

”Vilka bra föredrag det blev tack vare din hjälp!”

Mina styrkor som workshopledare och föreläsare

Mina styrkor är att jag har lätt för att se saker ur helikopterperspektiv och få en klar bild av hur något ska bli. Jag har lätt för att se samband och koppla ihop trådar. Jag kan visa vägen och förklara – gärna i ord och bild. Jag sprutar ur mig idéer utan att se några begränsningar och hittar enkla lösningar istället för att se problem. Jag är bra på att skapa struktur och sammanställa information.

 

Jag är nyfiken på hur vi människor fungerar och läser mycket, jag är speciellt intresserad av kvantfysiken som förklarar hur vi kan påverka våra liv mer än vi tror. Jag vågar ifrågasätta invanda tankemönster och arbetssätt.

 

Jag värnar om respektfull kommunikation och känsla av sammanhang. Sist men inte minst; jag menar att VARFÖR är livets viktigaste fråga – ibland måste man titta bakåt för att komma framåt.

Inspirationsföreläsningar

Hur kommer det sig att Hans Rosling, Carl Bildt och Babben Larsson fångar sina åhörare, fast de är så olika i sin presentationsstil? De fångar sin publik just för att de är olika, eller rättare sagt använder sin unika stil. Vi tycker om att lyssna på människor som är sig själva.

 

Fast det räcker inte med att vara sig själv när du ska trollbinda dina åhörare, du behöver både ha stenkoll på vad av allt du vill säga som egentligen intresserar publiken och kunna konsten att använda scenen eller rummet till din fördel. Och din fördel är samma sak som dina åhörares fördel. Ju mer du sätter dina deltagare i fokus desto lättare blir det att få hängivna deltagare. Som inte kan släppa det du pratar om, som vill höra mer. Hur gör man det?

 

Under inspirationsföreläsningarna får du ta del av mitt recept ”Konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer”. Du får tips om hur du plockar fram rätt budskap för rätt tillfälle och hur du förpackar budskapet på ett smakfullt sätt. Du får också lära dig de bästa knepen för ditt framträdande.

BOKA FÖRELÄSNING

Några ord från kunder

”Tack för bra och underhållande föreläsning!”

”Jag gillar ditt sätt att lyfta presentationerna till en ny nivå!”

”Bara så att du vet fick du mycket positiva kommentarer om din föreläsning. Det blev nog lite av en AHA-upplevelse för oss alla!”

”Vilken fantastisk presentation du höll!”

”Tack för en underbar och givande start på denna torsdag!”

”Tack för en tankeväckande föreläsning!”

”Stort tack för en mycket bra föreläsning!”

”Tack Lisa, det var en inspirerande morgon! Du är superproffsig!”

MISSA INGET FRÅN PRESENTATIONSAKADEMIN

– PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV

Med ojämna mellanrum skickar jag ut nyhetsbrev med inspiration i konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer. Syftet är att underlätta ditt arbete med presentationer. Dessutom får du inbjudningar till workshops och föreläsningar. Och håll utkik, ibland bjuder jag på rabatter på mina kurser också. Missa inte att skriva upp dig som prenumerant.

Vi ses i din inbox, hej så länge!

NYHETSBREV