Presentationsakademin | Analytiker eller berättare?
22096
post-template-default,single,single-post,postid-22096,single-format-standard,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,menu-animation-underline-bottom,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Analytiker eller berättare?

Storyteller-mästaren Matts Heijbel berättar: ”När vi hade en större EU-anknuten storytellingworkshop med skörd på Svenska Mässan i Göteborg för en tid sen berättade en EU-man lustigt om ödet att vara en statistisk analytiker som inte alltid kan förklara vad han jobbar med för dem som inte redan vet.

Ungefär så här var det: Han tycker om att dansa. Han tycker också att det är bra ett sätt att träffa kvinnor som han kan fördjupa relationen med. När han hade dansat en kväll med en trevlig kvinna föreslog han att de skulle gå till baren att ta en drink. Hon tackade ja och de satte sig vid ett trevligt litet bord i baren.

–  Vad jobbar du med, frågade hon.

–  Jag är statistisk analytiker, svarade han.

Hon tittade på honom. Dröjde några sekunder innan hon tittade ned tog sin handväska och tackade för en trevlig stund. Sen gick hon.

Nästa gång han träffade en trevlig dam och fick samma fråga om vad han jobbar med så tänkte han till och svarade på ett annat sätt:

– Jag är berättare, sa han. Jag berättar om hur det har varit och om hur det är. Jag försöker också berätta, så gott jag kan, om framtiden.

– Åh, så intressant, svarade hon. Ska vi inte ta en drink till så kan du berätta lite mer om ditt spännande liv och arbete, sa hon.

Är det verkligen sant det du säger, frågade jag EU-mannen när jag hörde denna story. Ja, sa han, det är sant. Jag tycker denna lilla historia bekräftar betydelsen av hur vi beskriver vår kompetens och vårt arbete samtidigt som den bekräftar att berättande i sig attraherar människor.”

Läs mer på Matts nyhetsbrev: http://www.storytellers.se/txt/2012/10/nyhetsbrev_74_a.html#more