Presentationsakademin | Workshops och föreläsningar
22269
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22269,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,menu-animation-underline-bottom,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Workshops och föreläsningar

Workshops

Du kan boka mig för workshops individuellt eller i grupp. Du väljer om vi ska fokusera på innehållet eller på ditt framträdande eller både och. Oavsett vad du väljer, jobbar vi med mitt recept ”Konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer”.

Du arbetar med din egen presentation. Jag är din katalysator. Även om du är en van talare kan det vara skönt att bolla idéer med någon.

Allmänna tips som du hittar på nätet, i böcker och hör på föreläsningar om hur man gör bra presentationer är bra för att få inspiration men tipsen blir just allmänna. När du sen ska göra en presentation på egen hand är det lätt att falla tillbaka i gamla hjulspår och inte veta riktigt hur du ska applicera dina nya idéer. Med en workshop blir kunskaperna mer användbara och dessutom bestående eftersom lär dig bara det du har nytta av och du arbetar med ditt eget material.

Specialworkhop för reklambyråer

 

Under mina 25 år som presentationscoach har jag stött på otaliga byråer som helst av allt önskar sig en fall-lucka i golvet när kunderna ber dem göra en powerpointpresentation.

 

Jag vet hur man gör för att överlista Powerpoint. Min USP är att jag också jobbar som art director, vilket innebär att jag förstår kreatörernas frustration över att Powerpoint inte tänker som Adobe-programmen.

 

I en specialworkshop för reklambyråer/kommunikationsbyråer visar jag på konkreta snabba lösningar på hur man kan göra mycket av arbetet i Adobe-programmen och sen bara använda Powerpoint som ”slutstation”.

 

Jag delar också med mig av mina kunskaper om hur annorlunda man behöver tänka för att göra en presentation jämfört med kommunikation i andra kanaler. När man besitter den kunskapen går det att tjäna pengar på presentationer också.

Workshop om innehållet

 

I en workshop om innehållet i din presentation jobbar vi med en egenutvecklad och väl beprövad workshopmetod. Vi planerar din presentation tillsammans och tar fram kreativa idéer som gör presentationen intressant för mottagarna. De kreativa lösningarna säkerställer att din målgrupp minns det allra viktigaste av det du säger.

 

Några av frågorna vi jobbar med är:

 • Vilket budskap är viktigast att mottagarna förstår?
 • Vilket budskap fångar publikens intresse?
 • Hur får du rätt kunskapsnivå i presentationen?
 • Är det något är svårt att förklara, hur ska du i så fall förklara det på ett bra sätt?
 • Hur får du en röd tråd i presentationen?
 • Hur förbereder du svar på publikens frågor?
 • Finns det någon story som kan användas för att åskådliggöra budskapet?
 • Vad behöver förstärkas av presentationsbilder och/eller rekvisita?
 • Vad ska berättas och vad ska delas ut som dokumentation?
 • Hur gör du bra presentationsbilder?

Workshop om framförandet

 

I en workshop om ditt framförande har vi fokus på hur du levererar din presentation. Också här handlar det om mottagarna, dina gäster. Vem behöver du vara för att nå dem? Hur använder du ögonen, rösten, kroppen och rummet? Vilka är dina naturliga styrkor? Och vad kan du bygga ut med när du vill växa och ta nästa steg som presentatör? Det tar vi reda på under den andra delen. Vi testar, tränar och får feedback – med målet att lyfta dig och din presentation till nästa nivå.

 

Ur innehållet:

 • Panik – eller äntligen dags!
 • Scenen är min – men hur använder jag den?
 • De sitter bara där och tittar – är publiken med mig?
 • Hjälp! Mina händer vill ner i fickorna hela tiden.
 • Så fick jag applåder som avslutning

Några ord från kunder

”Jag är alltid intresserad av kreativa idéer till presentationer och tycker att du är störtskön och duktig.”

”Ville bara säga tack för ett härligt möte med bra energi! Du inspirerade mig massor!”

”Bra synpunkter, Lisa. Du är sååå proffsig.”

”Det är så bra för mina kollegor att få sitta ner och gå igenom argumenten med dig. Det gör dem trygga.”

”Tack för workshopen, den var såååå inspirerande!!!”

”Lisas entusiasm smittade av sig och hon är verkligt kunnig i ämnet.”

”Den här workshopen var oerhört värdefull för oss!”

”Tack för insikter i tisdags, Lisa!”

”Vilka bra föredrag det blev tack vare din hjälp!”

Inspirationsföreläsningar

Hur kommer det sig att Hans Rosling, Carl Bildt och Babben Larsson fångar sina åhörare, fast de är så olika i sin presentationsstil? De fångar sin publik just för att de är olika, eller rättare sagt använder sin unika stil. Vi tycker om att lyssna på människor som är sig själva.

 

Fast det räcker inte med att vara sig själv när du ska trollbinda dina åhörare, du behöver både ha stenkoll på vad av allt du vill säga som egentligen intresserar publiken och kunna konsten att använda scenen eller rummet till din fördel. Och din fördel är samma sak som dina åhörares fördel. Ju mer du sätter dina deltagare i fokus desto lättare blir det att få hängivna deltagare. Som inte kan släppa det du pratar om, som vill höra mer. Hur gör man det?

 

Under inspirationsföreläsningarna får du ta del av mitt recept ”Konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer”. Du får tips om hur du plockar fram rätt budskap för rätt tillfälle och hur du förpackar budskapet på ett smakfullt sätt. Du får också lära dig de bästa knepen för ditt framträdande.

Några ord från kunder

”Tack för bra och underhållande föreläsning!”

”Jag gillar ditt sätt att lyfta presentationerna till en ny nivå!”

”Bara så att du vet fick du mycket positiva kommentarer om din föreläsning. Det blev nog lite av en AHA-upplevelse för oss alla!”

”Vilken fantastisk presentation du höll!”

”Tack för en underbar och givande start på denna torsdag!”

”Tack för en tankeväckande föreläsning!”

”Stort tack för en mycket bra föreläsning!”

”Tack Lisa, det var en inspirerande morgon! Du är superproffsig!”

MISSA INGET FRÅN PRESENTATIONSAKADEMIN

– PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV

Med ojämna mellanrum skickar jag ut nyhetsbrev med inspiration i konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer. Syftet är att underlätta ditt arbete med presentationer. Dessutom får du inbjudningar till workshops och föreläsningar. Och håll utkik, ibland bjuder jag på rabatter på mina kurser också. Missa inte att skriva upp dig som prenumerant.

Vi ses i din inbox, hej så länge!

NYHETSBREV